Geen categorie 30/12/2021

Doei 2021, hallo 2022;

2021. Goh, wat een jaar. Nu ik achter mijn laptop zit om dit stukje te schrijven besef ik me dat dit jaar toch wel een heel speciaal was. Zelfs in een jaar dat opnieuw niet verliep zoals iedereen had verwacht, waren er toch heel veel bijzondere momenten.

Kleine momenten. Opnieuw verstuurde ik heel veel kaarten, wandelde ik door alle seizoen heen, knuffelde ik met mensen die me dierbaar zijn. Ik was soms boos en verdrietig, maar voelde me ook vaak gelukkig en dankbaar. 

En er waren ook grote momenten. Ik studeerde af van de master Jeugdliteratuur. Op 31 augustus mocht ik mijn ‘Master of Arts’ in ontvangst nemen. Ik vind het lastig om deze periode samen te vatten. Ik schreef sinds augustus al tientallen blogs, maar verwijderde ze ook weer. Studeren is moeilijk en intens, ik dacht maanden aan weinig anders. En tot op de laatste dag knaagde de stress aan me. Maar studeren is ook iets heel moois, leren is iets heel moois. Ik denk niet dat ik ooit de woorden ga vinden om deze studie samen te vatten. Het is aan mij om deze kennis en ervaring te bewaren en toe te passen, vanaf januari ook in de praktijk.

Want op de valreep vond ik in de laatste maand van 2021 een baan, eigenlijk toen ik het nog het minst verwachtte. Ik mag vanaf januari in een bibliotheek gaan werken. Ik knijp mezelf weer even, ook hier mis ik woorden om dit goed te beschrijven. ‘Een droom die uitkomt’, komt er het dichtste bij. 

Er was zoals altijd een duidelijke rode draad in mijn jaar. Boeken. In mijn studie, in mijn toekomstige werk, in mijn blog. Bijna 200 boeken verslond ik in 2021, van prentenboeken tot literaire romans, van dunne tot dikke pillen, in het Nederlands en in het Engels. Een lijstje van favorieten zou al mijn leeservaringen teniet doen, dus die maak ik niet. Elk boek was een eigen moment waard en ik ben zo ongelooflijk blij dat lezen mijn allerliefste lievelingshobby is.

Lieve mensen, ik hoop dat jullie ook op iets moois mogen terugkijken dit jaar. Hoe klein dat moois ook mag zijn, het leven is magisch. 2021 was op zijn eigen manier magisch.

Ik wens jullie een gelukkig 2022.  💛

You Might Also Like

Leave a Reply

Geverifieerd door MonsterInsights