Geen categorie 10/10/2023

#korteboekentip Het is een boek, Lane Smith

het is een boek recensie

Prentenboek

Het is een boek (2010)

Aap zit rustig een boek te lezen, maar wordt voortdurend gestoord door Ezel, die helemaal niet begrijpt wat Aap aan het doen is. Hij bestookt hem met vragen over dat vreemde ding in zijn handen.

Een simpel antwoord?

“Het is een boek”; ezel krijgt een simpel antwoord als hij aan aap vraagt wat hij daar heeft. Want die aap zit daar maar op die stoel, met dat ding, en zegt niets. Alleen zijn ogen bewegen en af een toe ritselt er iets als een pagina wordt omgeslagen.

Ezel is verbaasd. Want hoe scrol je naar beneden dan? Enne, een boek kan toch niet zoveel? Want je kan er niet mee twitteren of ze laten vechten. Je kan er niet mee bloggen (alhoewel… ik doe toch een goede poging hè?). Er is geen muis aan verbonden, er zit geen internet op en ook geen geluid. Dus wat moet je daar dan mee?

En dan krijgt ezel het boek in handen en slaat hij het open. En ja, “Het is een boek” is nog steeds een simpel antwoord.. maar het is eigenlijk het magische, rijke, bijzondere en complexe antwoord op zoveel andere vragen.

Een bron van eindeloze fantasie? Een magisch voorwerp wat de tijd doet laten vliegen en de lezer ook? Iets wat je kan laten lachen of huilen of of of? Een manier om de wereld om je heen te ontdekken en jezelf verbonden te voelen met anderen? Een wijze om jezelf te leren kennen?

Het is een boek, ja, het is een boek. Het is een boek!

Details

Titel: Het is een boek
Auteur: Lane Smith
Vertaler: L.M. Niskos
Uitgever: Lemniscaat
Datum van verschijnen: 2010
Blz: 32
ISBN: 9789047703075
Leeftijd: 5+

Het boek is te koop bij je (online) boekhandel. Koop een boek, koop lokaal!

Of leen het boek, net als ik, bij de bibliotheek.

Koop het boek bij Libris!

You Might Also Like

Leave a Reply

Geverifieerd door MonsterInsights