SCHRIJFSELS 10/02/2024

Een niet-recensie: Vliegen als een bij

recensie vliegen als een bij

Zo’n kriebelende favoriet

Ik heb er weer eentje gevonden hoor jongens, zo’n boek, zo’n kriebelend, nazinderend boek. Zo’n favoriete, die nog in heel mijn lijf – van het topje van mijn hoofd tot aan de puntjes van mijn tenen – zit vastgeroest.

En nu verwachten jullie natuurlijk dat ik wat ga vertellen over dit boek. Ik prijk natuurlijk trots met de ‘lang van stof’ – rijk van stof’ – titel op mijn profiel. Ik hou van lange teksten schrijven over boeken, alle boeken maar vooral die kriebelende, favoriete boeken. Dus jullie verwachten nu een stuk over het begin van dit boek, een citaat hier en daar en dan een mooie aanbeveling aan het einde die ik vanzelfsprekend af wil sluiten met te veel gele hartjes.

Maar dat ga ik niet doen.

Echt niet.

Nee, echt niet.

Vandaag gooi ik alles om

Vandaag gooi ik alles om, lekker dwars, hupsakee change of plans. Want ik wil niets weggeven van dit verhaal. Omdat je sommige boeken gewoon moet lezen.

Voor een ander boek volgt weer een lekker lang stuk, dan zal ik elke zin van een verhaal weer even extra besnuffelen en voor jullie analyseren.

Maar vandaag niet.

Vandaag wil ik jullie gewoon vragen om dit boek – Vliegen als een bij – op te zoeken, in de bibliotheek of de boekhandel. Even een blik te werpen op die mysterieuze doch sfeervolle voorkant in die warme oranje tinten, de titel ‘vliegen als een bij’ even bekijken. En er eigenlijk nog niks bij denken. Lees de achterflap ook maar niet. Sla het boek gewoon open.

Begin met lezen.
Stop niet met lezen tot je de laatste pagina hebt bereikt.

Zucht diep. Omarm het boek.

Ik beloof het je, het wordt prachtig. 💛

“Alles begint heel onschuldig. En het is prachtig mooi allemaal.”

Details

Titel: Vliegen als een bij
Auteur: Ronald Schimmelpfennig
Met illustraties van Stefan Yama Cab
Vertaler: Esther Ottens
UitgeverPloegsma
Datum van verschijnen: december 2023
Blz: 96
ISBN: 9789021684949
Leeftijd: 9+

Het boek is te koop bij je (online) boekhandel. Koop een boek, koop lokaal!

Koop het boek bij Libris!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Leesweek #16 van 2024 - Books & Macchiatos 21/04/2024 at 14:53

    […] Vliegen als een bij behoort tot een eigen categorie. Liefde op het eerste gezicht (op de eerste regel?) tot de laatste punt. Ik blijf dit boek maar aanraden, zonder te veel te zeggen. Gewoon een ‘lees dit boek’. En in dezelfde categorie: De boom die een wereld was en Zestig spiegels. Misschien kan ik deze boeken wel favorieten noemen. […]

  • Leave a Reply

    Geverifieerd door MonsterInsights