BOEKBABBELS 25/02/2024

Leesweek #8 van 2024

blog leesweek 7

Wandelen in een sprookje

Een knuffel van Winnie de Poeh, een high-five met Mickey Mouse, zwaaien naar Rapunzel… Heel veel lezen deed ik deze week niet, maar dat maakt niet uit, want het voelde alsof ik in Disney in een waar sprookje terecht was gekomen. 

Deze week had ik vakantie en in tegenstelling tot andere vakanties stonden de afgelopen dagen niet in het teken van mezelf verstoppen in verhalen. Deze week dus een korte samenvatting van mijn leesweek. Volgende week verschijnt er weer een lange blog, tot dan!

blog leesweek 7

Leesweek 8

1. De smaak van water – Emmi Itärana
Vertaald door Sandra van de Ven

2023, Atlas Contact
Recensie-exemplaar

Wat een beheerst en daarom ongelooflijk knap geschreven verhaal. Het boek leest als een kabbelend beekje, maar ten alle tijden ben je je als lezer bewust dat er op de bodem van het beekje een sterke onderstroom bevindt, klaar om je mee te sleuren als je je blik maar een enkel moment afwendt. Het resultaat is bijna claustrofobisch. Wat een uniek boek in het dystopische genre.

Van dit boek kreeg ik zelf zin om te schrijven, een recensie volgt snel!

2. Ronnie de roerdomp en het geheim van het moeras – Arjan Dwarshuis met illustraties van Marieke ten Berge
2023, L.S. Amsterdam
Gekregen als cadeau

Een boek dat de lezer tot stilstaan dwingt en om zich heen laat kijken; want in alle facetten loopt dit boek over van de liefde voor de natuur en in het bijzonder voor de vogels die ons kikkerlandje rijk is. Het enthousiasme dat spreekt uit de beschrijvingen van de schrijver, Arjan Dwarshuis die in het dagelijkse leven geen schrijver maar vogelgids en maker van De vogelpodcast is, is dan ook gelijk mijn favoriete onderdeel van dit boek. Ik had daar graag een heel non-fictie titel over gelezen.

Toch is er ook veel warmte te vinden is dit (ietsje voorspelbare) fictie-verhaal over een bijzondere vriendschap tussen een meisje en een vogel. De sfeervolle illustraties van Marieke Ten Berge zijn als een kers op de taart

Tot volgende week!

You Might Also Like

Leave a Reply

Geverifieerd door MonsterInsights