GELEZEN & VERKREGEN MUSINGS NEDERLANDS 05/06/2019

Gelezen en verkregen: mei 2019

In de post van vandaag bespreek ik de maand mei, waarin ik 11 boeken las, 12 boeken toevoegde aan mijn collectie en divers lezen de boventoon had.

In Mei

Mei was vooral een hele diverse maand voor mijn lezen. Hieronder zullen nog wat leuke statistieken volgen maar ik las eigenlijk van alles wat. Een thriller, wat jeugdliteratuur en non-fictie stonden ver boven de fictie deze maand. Fictie is eigenlijk mijn comfort zone. Dus om terug te kijken op een maand waar de fictie de minderheid had, is goed om te zien. Een doel van mij voor 2019 was om meer divers te lezen, op alle vlakken. En dit lukt dus erg goed!

Grappig om terug te zien is hoe minimaal Engelse boeken ik dit jaar lees. Een doel voor mij was om meer Nederlands te lezen. Maar ik had niet verwacht dat mijn hele leesleven overgenomen zou worden door de Nederlandse literatuur. (En de vertaalde boeken natuurlijk!)

Voor een boekuitje, ging ik deze maand naar het Snorfestival te Utrecht, een festival met kraampjes, activiteiten en wat boeken van de uitgeverij. Het viel een beetje tegen maar ik mocht wel de leuke Rensina van  yourdailyteacup ontmoeten. En dat maakte alles goed!

Gelezen boeken

In de maand mei las ik in totaal 11 boeken;

Zoals ik al eerder noemde, een heel fijn en divers lijstje met boeken. Als je benieuwd bent naar mijn volledige gedachten voor deze boeken, kan je op de titel klikken voor een direct linkje!  Het beste boek van de maand is Adres Onbekend van Susin Nielsen. Adres Onbekend is kort gezegd een boek over een moeder en een zoon die in armoede leven, een zwaar onderwerp voor de jeugdliteratuur. Maar wat doet Susin Nielsen dit met een mooie dosis humor, vriendschap en fijne karakters!

adres onbekend

Nieuw in mijn collectie 

Ik voegde in Mei 12 boeken toe aan mijn collectie, het is maar goed dat ik niet meer bijhoud hoeveel ongelezen boeken ik nog heb. 😉

Deze boeken kwamen vanaf verschillende bronnen. De boom met het oor bestelde ik vooruit omdat ik zo enthousiast was voor het nieuwe verhaal van Annet van Schaap, en ik bestelde tegelijk mijn eigen editie van Lampje erbij.

Elijah’s Mermaid en Ivanhoe kreeg ik via een zogenaamde ‘book swap’, waar ik met andere bookstagrammers in Nederland een boek uit mijn eigen collectie ruilde voor een ander boek. Een hele prettige manier om oude boeken een nieuw thuis te geven en ook weer wat nieuws toe te voegen!

Ook had ik deze maand opeens de behoefte om weer wat klassiekers te bestellen, dus via de bookdepository.com bestelde ik The Master and the Margarita, North and South, The Scapegoat & Mrs Dalloway. Ik ben voor een bookstagram book club al begonnen met Mrs Dalloway en the classic cravings are being satisfied!

De laatste week van mei vloog om, vanwege drukte op mijn werk, maar ik wist toch nog de laatste 3 boeken aan mijn collectie toe te voegen. Tja, een drukke boekenwurm blijft toch een boekenwurm! Bij Boekhandel Broerse te Utrecht kocht ik op een dagje uitje The Overstory. En tijdens een sale op mijn eigen werkplek kon ik het mooie koffie tafel boek The Streets of London en het prachtige prentenboek Eiland ook niet weerstaan.

book haul Mei

Op de blog

In mei kwamen er 9 blog posts online. Waarvan 8 recensies en 1 blog in mijn bullet journal series, wat eigenlijk ook stiekem een recensie is. Ook koos ik ervoor om in de maand mei, voor twee boeken, géén recensie te schrijven. Natuurlijk had ik echt wel wat te zeggen over deze twee boeken, Woesten en Moeders Lichaam. Maar ik wilde de boeken eigenlijk gewoon laten voor wat ze zijn; een fijne leeservaring. Soms hoef je ook niets te zeggen, toch?

Ik had meer plannen voor andere posts, naast recensies. Maar de  laatste weken vlogen opeens om. In de maand juni, ga ik wat minder vaak in de week posten, met hopelijk het gevolg dat er geen kale weken zullen zijn in de toekomst.

Volgend maand wil ik ook graag wat meer diversiteit aan posts. Ik twijfel altijd of ik door wil gaan met mijn Engelse posts blijven toevoegen, maar eigenlijk wil ik stiekem echt naar 100% op deze blog. In de maand juni wil ik mezelf dus uitdagen om een ander soort blog post dan een recensie te schrijven, maar helemaal in het Nederlands. We zullen zien of dit lukt!

Tot de volgende maand!

Een nieuw soort blog post, dus ik zoek nog even naar het juiste format. Maar ik hoop dat jullie deze samenvatting van mijn leesmaand interessant vinden! Klik even op het hartje als jullie deze soort post vaker zouden willen lezen! 💛

You Might Also Like

Leave a Reply