GELEZEN & VERKREGEN MUSINGS NEDERLANDS 01/07/2019

Gelezen & Verkregen: juni 2019

Vandaag op de blog bespreek ik de maand juni. Waarin ik veel werkte, leuke gesprekken had in de boekenwinkel en mijn eerste horrorboek las.

In juni

Juni was een drukke maand qua werk. Mijn manager was op vakantie dus ik bracht veel tijd door in de boekenwinkel. Wat natuurlijk eigenlijk geen straf is, maar waardoor ik wel wat minder boeken las. 

Door de warme temperatuur was niet elke dag druk en ik genoot dan ook om even met de bezem door de winkel te gaan. Ik gooide wat kasten om en zette eindelijk de collectie weer even echt goed op alfabet. 

Een leuke bijkomst van de warmte is dat mensen ook echt lekker de tijd nemen om in de boekenkasten te snuffelen. En daar komen de leukste gesprekken uit voort. Bijvoorbeeld met een ouder koppel die net naar Rotterdam was verhuist om meer tijd door te kunnen brengen met hun kleinkinderen. We hadden een heel leuk gesprek over jeugdboeken, uit hun eigen jeugd en wat er nu allemaal op de planken staat. 

Dat is toch een van de leukste dingen aan de plek waar ik werk, je mag de hele dag over boeken praten. En dat geeft in de avond weer extra motivatie om te lezen!

Gelezen boeken

  • Zeb., Dolores Dolly Poppedijn, Wat nou als het ook anders kan?, Kruistocht in Spijkerbroek, Echo, Ooit aten we dieren & Mrs. Dalloway. 
  • En ik kan tellen hoor, maar twee boeken las ik voor de Hebban Debuut Prijs. Dus die hou ik nog even geheim tot wat verder in de maand. 🙂 
  • 2 ebooks, 2 bibliotheek boeken & 5 boeken uit mijn eigen collectie.
  • 2 horrors, 2 kinderboeken, 2 non-fictie en 3 fictie.

Net zoals mei sluit ik de maand juni af met mijn enig gelezen Engelse boek; Mrs. Dalloway. Die ik las voor een online boekenclub op instagram. Het lijkt wel een beetje een traditie te worden! Ik vind het geen probleem maar toch hoop ik de volgende maand(en) wat meer aan mijn Engelse collectie toe te komen. Ik geniet van de Nederlandse literatuur, maar heb ook nog steeds een liefde voor de Engelse kant.

Mijn favoriete boek van de maand was mijn eerste aanraking met een horror boek. Of tja, als je heel technisch wilt zijn en het geschenk van de Spannende Boeken Weken wil meerekenen, was dit nummer 2.

Maar het 600 blz grote Echo was voor mij de uitspringer van de maand. Het verhaal van Nick Grevers, die gaat klimmen met een klimmaatje en alleen terugkeert gaf mij de kriebels van de allereerste pagina. En het verhaal gaf mij uiteindelijk nog veel meer dan alleen de kriebels! Want was is Echo fantastisch boek waar je bij kan griezelen, lachen en huilen. 

Hét perfecte boek voor mensen die horror een kans willen geven, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. 

echo recensie

Nieuw in mijn collectie.

Ik moet bekennen dat ik een enorm geluksvogel was in mei. Ik voegde 8 boeken toe aan mijn collectie, waar ik er uiteindelijk zelf maar twee van kocht.

Ooit aten we dieren en Wat nou als het ook anders kan? Zijn de twee non-fictie titels die ik zelf kocht. En beide boeken werden ook gelezen deze maand.

Op mijn werk kwam het leesexemplaar binnen voor Echo en deze heb ik gelijk maar even voor mezelf gereserveerd haha. De voordelen van het werken in een boekenwinkel!

Daarnaast had ik het geluk om Wat rood was, De acht of negen levens van Stella Fortuna, De stilte van de vrouwen en Welkom in het Rijk der Zieken allen te ontvangen van de uitgevers. Mijn dank is groot. 

Ik ben al begonnen in De acht of negen levens van Stella Fortuna en Welkom in het Rijk der Zieken en ik kan jullie garanderen dat er veel positieve recensies online komen de komende maand. 🙂 

verkregen juni

Op de blog

Met een druk werkschema kwam ik toch weer in de problemen met mijn blog. Sommige weken verscheen maar 1 artikel online en in de hele maand bleef het aantal hangen op 4 recensies en 2 andere posts. Wel twee andere posts dan alleen recensies, dus toch nog een doel gehaald!

Maar toch wil ik het anders gaan doen. Dus mijn inner planningsjunkie heeft voor de maand juli de blog posts al gepland. Ik geniet van het posten op deze blog, dus ik wil daar voor mezelf beter mee omgaan. Ik heb ook zoveel ideeën en leuke projecten gepland staan dat ik daar ook graag mijn tijd aan wil geven. 

Tot volgende maand!

Ik wens jullie allemaal een fijne juli met veel ijsjes en fijne boeken! 

En nog bedankt voor de lieve reacties op mijn vorige editie van Gelezen & Verkregen. Ik vind het schrijven van dit soort posts erg leuk en ga hier dus zeker mee door! 

You Might Also Like

Leave a Reply