GELEZEN & VERKREGEN NEDERLANDS 12/08/2019

Gelezen en Verkregen: juli 2019

Iets verlaat, maar vandaag bespreek ik de leesmaand juli. Want met 10 gelezen boeken en een bezoekje aan de Dordtse boekenmarkt, was het nog best een hele fijne maand!

In juli

Juli was, net als juni, weer een drukke werkmaand. Hoewel ik op 8 juli officieel mijn baan heb opgezegd, werkte ik deze maand nog wel veel. Volgende maand vertel ik meer over mijn laatste paar dagen werk als boekverkoper, maar in juli voelde het nog niet heel anders.

In het weekend voor dat opzeggen besloot ik heel last-minute samen met mijn moeder de Dordtse boekenmarkt te bezoeken. Ik werd die ochtend wakker met een donderwolk boven mijn hoofd, omdat ik wist dat ik de volgende dag het telefoontje met mijn werk op de planning stond. Maar hoe kan je een boekenworm nou beter opvrolijken dan met een boekenmarkt? We stapten in de trein, op naar een heerlijk dagje weg.

Het was een warme dag in het prachtige Dordrect en de sfeer op de markt was al even fijn. Ik slenterde langs de kraampjes en wist 4 boeken te scoren. Twee jeugdboeken; Saartje Tadema van Thea Beckman en Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Het echte verhaal van de geisha uit Dagboek van een Geisha (Arthur Golden); Mijn leven als Geisha van Mineko Iwasaki. En ook nog een heerlijke vintage editie van Sexing The Cherry van Jeanette Winterson.

Ook werd op deze dag de ANV Debutantenprijs uitgereikt, voor het beste debuut van dat jaar. En toen ik met een kopje koffie in de Dordste bibliotheek zat kwamen de drie genomineerden binnenlopen. Om alle drie een stukje voor te dragen uit hun boek aan het publiek.

En ik had echt even een serieus fangirl momentje. Om deze drie schrijfsters in het echt te zien was al heel cool, maar toen herkende één van de genonimeerden, Mirthe van Doornik, mij! Hoe grappig! Ze herkende mij van mijn recensie van haar fantastische boek Moeders van anderen. We hebben even staan babbelen en ik ben heel blij dat Mirthe uiteindelijk de prijs van de lezersjury heeft gekregen, super verdiend! 

Gelezen boeken

Ik maak wel grapjes over de traditie van 1 Engels boek per maand, maar daar is ie weer hoor! The Little Snake was een mini boekje, lichtjes geïnspireerd door de Kleine Prins. Een fantastisch boek wat mijn meerdere malen aan het huilen kreeg. Hartverwarmend en tegelijk hartverscheurend en dat zit allemaal in de 130 bladzijdes.

Daarnaast kon ik mij deze maand weer in de audioboeken vinden. Ik vloog door Familiegeheimen van Astrid Holleeder; luisterde uren achter elkaar door en genoot van elke minuut. Dus een doel voor de komende maanden is om weer wat audioboeken te luisteren.

Mijn favoriete boek van de maand was De Stilte van de Vrouwen van Pat Barker. Een hervertelling van de Ilias, maar nu vanuit het perspectief van de vrouw. Fantastisch geschreven en super relevant anno 2019. En een extra eervolle vermelding voor dit boek, deze inspireerde de langste recensie die ik tot nu toe geschreven heb op Books & Macchiatos haha. 

de stilte van de vrouwen

Nieuw in mijn collectie

Naast mijn kleine haul van de Dordste Boekenmarkt kocht ik deze maand maar 3 boeken. Een balans moet er zijn toch?

Van het initiatief Bookaroo kocht ik twee boeken. Bookaroo is een website om te concurreren met de blauwe bol. Waarbij je een boek besteld en de onafhankelijke boekhandels in je omgeving het boek opsturen. Binnen de eerste twee weken moesten zij 10.000 boeken verkopen om de website officieel de lucht in te krijgen. Een initiatief wat ik natuurlijk graag wilde steunen!

Ik kocht via Boekhandel Plukker Het Achtste Leven van Nino Haratischwili en later in de maand de dichtbundel De volgende scan duurt vijf minuten van Lieke Marsman via Bosch & de Jong. 

Sindsdien heb ik niet heel veel meer gehoord over Bookaroo. Ze hebben hun begin-doel gehaald en nu is het stil op hun social media, hmmm curious.

Als laatste boek kocht ik Het ijspaleis van Tarjei Vesaas tijdens een dagje uit in Amsterdam. Een prachtige cover waarbij de eerste bladzijde mij al meteen wist te overtuigen.

Tot de volgende maand!

En dat was het weer, ik wens jullie een fijne augustus! En tot de volgende keer! 💛

You Might Also Like

Leave a Reply