GELEZEN & VERKREGEN NEDERLANDS 03/09/2019

Gelezen en verkregen, augustus 2019

Augustus, een maand van mijn laatste werkdag in de boekenwinkel en de eerste dag van een nieuwe studie. Ik las niet veel, maar voor een keertje vond ik dat niet zo erg.

In augustus

Zoals ik in mijn introductie al zei, augustus was een gekke maand. Mijn laatste werkdag op mijn werkplek van het afgelopen jaar en ook nog mijn eerste echte schooldag in drie jaar. Help! 

Op vrijdagavond 9 augustus werkte ik mijn laatste uurtjes op de boekenafdeling van de Bijenkorf Rotterdam, ik sloot zoals altijd de winkel af en ging naar huis. Na een laatste blik op de kinderboeken, mijn kindje het afgelopen jaar. De maandag daarna leverde ik mijn spullen in. En dat was het dan. Het einde van mijn carrière als boekverkoper. Zoals ik mijn post Chasing Rainbows al zei, dit was niet mijn perfecte baan, maar toch was het wel heel fijn. 

Daarna had ik voor het eerst sinds februari 2 weken vakantie (!!) die ik vooral heb doorgebracht met boeken en lieve mensen. Een high tea met mijn beste vrienden in Den Haag, een dagje uit naar Amersfoort met m’n mams en veel knuffelen met m’n twee neefjes. 

Ik las niet heel veel. Hoewel 8 boeken misschien veel is voor veel mensen, had ik zelf niet het idee dat ik veel uurtjes lezend doorbracht. Ik las vooral thrillers en kinderboeken, waar ik beide doorheen vloog. Dus ik las veel op sommige dagen en op andere dagen helemaal niets. Vooral in de aanloop naar het begin van mijn studie begonnen de zenuwen in mijn buik te prikkelen en kon een boek mijn aandacht even niet meer vasthouden. 

Gelezen boeken

  • Washington Black, Een nieuw begin, De Geheime Tuin, Uitgeschakeld, Wat je moet als je over een nijlpaard struikelt, Truth or Dance, De Wens van de Havikshorst, De Loterij.
  • 6 bibliotheek boeken, 2 boeken uit mijn eigen collectie 
  • 1 graphic novel, 1 kinder poezië, 1 fictie, 1 young adult en 2 kinderboeken. 

Toch best weer een diverse maand! Ik las voor het eerst een graphic novel, op mijn instagram vertel ik je daar meer over. Maar het was zeker een goede ervaring en ik heb in de reacties al heel wat aanbevelingen voorbij zien komen! Daarnaast las ik het geweldige Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt, een volledige recensie volgt nog maar ik kan al verklappen dat ik heel erg heb genoten van dit boek. 

Geen engels boek deze maand, mijn traditie is verbroken! Wel ben ik bezig met een reread van The Handmaid’s Tale ter voorbereiding van het vervolg dat binnenkort uitkomt. Ik luister deze vooral via audio, dus heel snel gaat het niet. Maar ik heb weer de kriebels van dit boek, hoe eng, hoe realistisch.

Mijn favoriet van deze maand was ongetwijfeld De Geheime Tuin. Vanaf de eerste bladzijde was ik helemaal verliefd op dit prachtige boek. Er zit zo’n onschuld in dit boek en als lezer, zeker als volwassen lezer word je daar weer even aan herinnerd. Hoe mooi het is om een rammelende maag te hebben na veel buiten te spelen, hoe goed het voelt om hard te werken aan een gezamenlijk doel en bloemen te zien groeien. En als lezer keek ik ook weer even verlangend uit mijn raam. 

de geheime tuin

Nieuw in mijn collectie

Ja hoor, ik voegde weer eens 9 boeken toe aan mijn collectie in augustus. Zonder dat dit ooit de bedoeling was haha. Het leven van een boekenworm, zullen we maar zeggen.

Van mijn schoonzus mocht ik een paar boeken overnemen die zij niet meer wilde. Het Parfum, Het huis der geesten, Mijn woestijn & Dochter van de Nomaden vonden zo een plekje in mijn boekenkast. Ik heb in het bijzonder veel mooie dingen gehoord over Het huis der geesten en ik hoop deze dan ook snel te kunnen lezen!

Daarnaast ruilde ik via een bookswap een dubbele kopie van Het Diner voor De Acht Bergen. Ik heb nog nooit iets gelezen van Paolo Cognetti, dus ben heel benieuwd of deze schrijver wat voor mij zal zijn.

To be taught, if fortunate was een verassing in de mail. Het nieuwste boek van Becky Chambers, één van mijn favoriete schrijfsters ooit, bestelde ik al een paar maanden terug. Toen het boek nog niet eens een cover had. Ik was helemaal vergeten dat ik deze had besteld, dus dit was een hele leuke verassing. 

Ook kreeg ik van schrijfster Angelique Haak haar twee thrillers opgestuurd. Een schrijfster die ook bij mij in Spijkenisse woont, dus super leuk om een lokale schrijfster te supporten! Een nieuw begin en Uitgeschakeld las ik ook allebei deze maand en ik ben fan! Als je mij volgt op social media weet je dat ik heel enthousiast was over deze twee boeken. De recensies zullen online komen als een Boekenberg blog.

Als laatste kocht ik, als afscheidscadeau van mijn werk, het kookboek De groene bakplaat. Vega & vegan recepten uit de oven. Met dit boek ga ik deze maand eens goed experimenteren, dus mijn gedachten volgen nog. Maar oh, wat ziet dit boek er lekker uit! 

Tot volgende maand! 

Ik ben heel benieuwd wat september in petto heeft, qua studie en boekennieuws. Staan weer wat leuke dingetjes op de planning waar ik jullie zeker op de hoogte van zal houden! Oh, en ik ga ongeveer beginnen met “boekvloggen”. We zullen zien waar me dit gaat brengen haha.

You Might Also Like

Leave a Reply